fredag 27. november 2009

vikarbusiness


Jeg, Charlotte Hagen har i mange år nå drevet med vikarbusiness. Her og der, i vest og øst. Jeg har tilgode å bruke fagkunnskapene mine i denne virksomheten - inntil nå! Jeg jobber i en barnehage to ganger i uken, og der har de baller. Ballene er ganske små, men for kidsa er de ganske store. Det var da jeg tenkte...... hvorfor ikke teste balltrening på de små? det må jo være en ypperlig måte å få inn balanse i ung alder, og ikke minst for å lære å gå. I begynnelsen måtte jeg sette barna på ballen med tvang som hjelpemiddel. Enkelte barn skjønte hva jeg ville ha dem til å gjøre ganske kjapt, mens andre synes det er bedre å bruke ballen som tromme. Enkelte bare sikler på ballen, slik at jeg må gå å desinfisere den til enhver tid.
Jeg har jo lenge tenkt at det må være perfekt å jobbe i en barnehage, for de har så mange kule leker - blant annet det byggesettet dere ser på siste bildet. (det er utrolig hvor kreative barn faktisk er...) Det jeg har oppdaget ved jobben, er at jeg selv synes det er gøy å leke med lego og andre byggeklosser. Jeg elsker å bygge sandslott i sandkassen.... men plutselig tar jeg meg selv i å sitte alene å bygge, uten et eneste barn rundt meg. Det er jo litt bekymringsverdig.
I går måtte jeg spørre min kjære mor om hun synes jeg er barnslig. hun trakk veldig på det.... og etter en stund svarte hun; Det var i grunn et vanskelig spørsmål å svare på... Så jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke, si eller mene, men er det ikke fryktelig kjedelig å bli så voksen at man ikke kan få leke og utfolde seg akkurat sånn man gjorde som barn? Jeg savner det. Så i dag skal jeg ta frem kassa med lego, og bygge romskip. akkurat sånn jeg gjorde da jeg var 10! Oppfordrer alle til å gjøre det samme :) God helg!


torsdag 26. november 2009

Drammen skate (yes Pål, her kommer bloggen!)

Ble med pål, stian og Doff til Drammen for å skate i går! Jeg ble plantet bak i kassebilen sammen med diverse gressklippere og en spark, og fikk meg en deilig liten powernap på vei inn. Det var et støynivå uten like i den hallen, men ørene ble fort bedøvet og da tenkte man ikke mer på det. Jeg startet i minirampen, som var betraktelig mye mindre enn de franske metall gigantene. Det var dødskult, og jeg satte rock`n roll flere ganger! Siden prøvde jeg å pumpe litt i verten, det var luftig, og lårene mine fikk smake litt på lactid acid, noe de ikke har gjort på en stund. Jeg vurderte å droppe, og pratet til meg litt viten oppå toppen. Etter en stund tok jeg til fornuft, og forstod at det kunne være smart å ha litt beskyttelse første gang. Men det sier jeg dere... den SKAL droppes! Jeg tok meg en tur rundt i lokalet, egentlig på utkikk etter pål, stian og doff, som jeg ikke fant. Men det jeg fant var SÅ mye fetere, nemlig bowlen. Det hadde jeg ikke prøvd før, så jeg stod lenge og obseverte gutta. Til slutt var det en som hadde observert at jeg stod og observerte, som fikk pushet meg utfor. DET VAR IKKE så lett som jeg trodde, og begrepet tyngdeoverføring ble tatt til nye høyder. Absolutt gøy, men her trengs det trening. Ja. tilslutt, ganske sliten og svett måtte jeg prøve meg litt i streeten. Det er jo definitivt ikke min gren, men hvorfor ikke starte - i en alder av 27?????? Må ærlig innrømme at ollie stillestående fikser jeg, men med fart blir en helt annen sak.... så der er jeg!
På vei hjem skulle gutta innom å spise kebabbbbb - den var visst litt i sterkeste laget for enkelte! Da vi stod utenfor bilen, kom onkel politi forbi og lurte på om vi hadde tenkt oss inn i den bilen alle fire. For i tilfelle ville de gjerne forhindre et lovbrudd :)
Vel vel, det ble en liten omvei for å ro oss ut av situasjonen, men hjem kom vi oss i hvertfall, alle mann! Skating er fett !!!!



søndag 15. november 2009

Sesongstart i Hemsedal med Bob og jentene!

Etter å ha avsluttet forrige sesong for 1 1/2 mnd siden, bestemte jeg meg for å ta fatt på neste denne helgen. Etter mye om og men kom jeg meg avgårde fredag kveld. Snøen lavet ned, og det var glatt på veien. Jeg gledet meg som en liten unge, det dirret i kroppen og jeg klarte ikke sitte stille. Kom fram til Moen camping klokken 12 på kvelden. Det lovet bra, da jeg møtte kjentfolk allerede under tannpussen. Jeg ble presentert for Bob, bobilen til Marie, som skulle holde oss med tak over hodet denne helgen, så gikk vi og la oss tidlig. 4 forventningsfulle jenter, 1 gatehund fra spania, ved navn Pippa. (Lengre ned på siden kan du og se bilde av "Pippa the driver") og Henry, hunden til Heidi med ukjent bakgrunn.
Vi spratt opp lørdag morgen og var i bakken tidlig. Det hadde snødd en god del i løpet av natten, så det var perfekt å leke seg i skogen. Line, som kjørte ski merket kjapt sesongstarten i låra og mine egne noterte seg pudderkjøringen litt senere på dagen. Vi hadde en fantastisk dag i bakken og var alle i sprudlende humør...... men så begynte problemene å melde seg. Først gikk bobilsbatteriet tomt. Dermed hadde vi ikke lenger noen varme i bilen. Det ble mye fram og tilbake, styr og ordnings, og det endte med at vi parkerte bilen på Øya camping, der vi fikk strømtilførsel til en vifteovn vi lånte av Alex. Jeg og Line tok en liten svipp innom cafeèn for å sjekke stemninga, men fant fort ut at det ikke var stedet å være. Tilbake i Bob fikk vi i oss litt mat og lagde Irish coffee. Sølte Henry veltet min utover blodsukkerapparatet..... Så falt skyvedøra på bilen av og det ble Heidi og Marie som måtte ut å fikse den. Omsider kom vi oss ut, og der gikk det ikke an å gå mer enn to meter før man møtte kjentfolk. Det var utrolig hyggelig å treffe igjen så mange venner og kjente på engang, på et sted. Folk fra Sogndal, Voss, Bergen og Oslo!
Jeg var den siste som kom tilbake til Bob den kvelden, og de andre hadde lagt seg. Da jeg skulle åpne skyvedøra på bilen, falt den jammen av igjen, og jeg prøvde selv å fikse den..... - uten hell. heidi våknet og røsket opp ei list som var i veien. Etter en god stund våknet også Marie, og da ble det fart på sakene!
Søndag morgen regnet det og vi oppdaget fort at vifteoven hadde sluttet å fungerer i løpet av natten. Det var kaldt i bilen. Jeg tenkte jeg skulle vekke meg selv på en effektiv måte, så jeg drakk en redbull og en kaffe - kjempe smart :) Koffeinet overtok kroppen min i noen timer. Skravla gikk på autopilot, jeg hadde ikke lenger kontroll på hva som kom ut av munnen min, og kroppen min vibrerte, Vi kjørte noen turer i bakken. Litt våtere enn dagen før, men helt fint å jibbe litt i løypene! Selvfølgelig stoppet heisen. Vår stol stoppet rett ved 4. stolpe, og selvsagt var det der det tekniske problemet lå. Vi gynget oppi der en god stund og lo rått av den dårlige karmaen som tilsynelatende har fulgt oss hele helgen! Vi vendte nesa hjemover med stopp innom jafs på Gol. Marie og jeg satt bak i stua. Føltes litt som å sitte på kafè, mens Pippa the driver måtte nøye seg med å være passasjer grunnet glatte veier.
Denne helgen ble helt rå. Pudderkjøringen på lørdag veide opp for alle de andre problemene, det var vi alle enige om!

Jeg håper virkelig jeg får være med på nye eventyr med bobilen Bob og jentene igjen!
I innleggene under kan du se bilder fra turen, Enjoy!




bob bob bob




onsdag 11. november 2009

Training day!




På mandag fikk jeg æren av å trene Sem-kidsa i turn. Det var nettopp i denne idrettsforeningen jeg startet min turnkarriere, 5 år gammel. Egentlig var jeg for ung til å bli med på det partiet pappa var trener for den gangen, men jeg greide å tvinge meg med.
Ting har forandret seg en del på 22 år. Utstyret er betraktelig mer avansert og ungdommen mindre disiplinert - men gøy var det! På bildet ser dere en air track. Altså en tumblingbane som kontinuerlig fylles med luft av en kompressor. Dette gir samme effekt som et hoppeslott, nemlig meget god sprett og muligheter for å gjøre spektakulære triks og luftige svev!
På tirsdag dro jeg en tur inn til O-town, for å hente Dakine stash på seasport! Deilig ullundertøy (som anbefales!) softshelljakke og flere reisebagger på hjul. Etter dette møtte jeg Kaia, så kom AC og Asbjørn og plukket oss opp og vi dro sammen til klatreverket for en kveldsøkt. Jeg hadde ikke klatret på år og dag, grunnet skader, så jeg fant ut at det var lurt å begynne litt rolig. Etterhvert fant jeg ut at teknikken fremdeles sitter og avsluttet med 5+. Ikke helt der jeg engang var, men tilferdsstillende nok!
Litt buldring på slutten gjorde susen for underarmene, og en glad jente kjørte hjem fra Oslo klokken 23.00 den kvelden!

søndag 8. november 2009

A weekend i Chickenfalls (Hønefoss)

Saturday morning I borrowed my aunts car and went to Hønefoss to visit Nina and celebrate her 25 years of crazyness! On my way I met the king of the woods. He wasn`t shy and gave me plenty of time to photograf him. Nina was stresses out and really tired from feeding cows and clean their crap, but we went straight to the senter of chickenfalls, to pick up Guro and all her stash. On our way back, we went for the quickest shopping ever - both food and clothes. I was supposed to go back to the car with all the food while Guro was figuring out wich pants to buy. Signal yellow or whatever it was. Problem was that I couldn`t remember what kind of car it was or the colour. AND I didn`t memorise where we parked it. The bags was also too heavy to walk around the parkinghouse and the carkey didn`t have the lightsignal. (I really wonder when I`m gonna start to pay attention????)
Well, we got back to the farm, and Nina had to take the horses and feed the cows again, so me and Guro made peppers filled with meat and I was putting plenty of garlic and chili in everything!
More guest was arriving - it was actually the weirdest combination of people I`ve ever seen. Ninas sister (who just saved a girls bigtoe) tried to serve us a blue, way too sweet tuttifrutti something drink, but that was overkill for the german guy, so we had to take him home, and then we went out in Hønefoss city! It was very different from all I have ever experienced. The girls were dressing like the boys were hard to get, even if I think they weren`t too hard to get (kind of.....) And the DJ really seemed to LOVE the music he was playing, but he was probably the only one.... We tried to dance, but it felt kind of weird to dance to "sommartidar hej hej...." on the speakers, when you are actually waiting for the snow to come! Outside we grinded on every rail on our way to another pub. Some of us where climbing trees, and others climbed on the walls and windows. The pub was closed, SO we decided to go home and make a togaparty, but Nina`s sister where trying to sleep and the hole partything faded out. Even I felt asleep after drinking tons of cofee.




The day after we watched a couple of VHS-movies, mostly cartoons. It was really nice to be a part of the farmlife and Nina`s crazyness for a while. I already look forward to the next freakshow!