mandag 26. september 2011

Ligger vi til heving?

De siste dagene har jeg hatt en merkelig følelse i kroppen. Jeg er helt avslappet og rolig, med masse energi og livsglede. Trøtt, men våken på samme tid. Ikke lyst til å sove, bare være. Eksistere i et rolig, bedagelig tempo. Gjøre ting uten å måtte rekke noe. Har også  merket at jeg har et slags trykk i hodet. ikke hodepine, bare et konstant trykk. En merkelig stillhet ligger i lufta. Akkurat som om alt i hele verden står stille og at bare vi beveger oss. det føles som å være inni en bakebolle med lokk, der vi ligger til heving, venter på å bli stekt. Eller ligger vi til heving for å forberede oss til neste level. Akkurat som i et dataspill??

Paralelle univers? Var på stølen til tanta og onkelen min i helgen. Skulle egentlig på sausesank, men grunnet tåke ble det blåbærplukking og fotografering i stedet. En tung tåke seig rundt oss hele dagen, og i mange timer bare var vi tilstede i naturen. Nesten uten å prate. (noe som ikke ligner meg.... )
Som perler på en snor.

Det er da man begynner å legge merke til ting rundt seg. Alle de små detaljene og finessene naturen innehar
                                        



Hvis jeg kunne velge en ny verden, en ny start. Ville den se omstrent slik ut. I allefall deler av den, og uten strømmaster. Jeg liker best landskap uten strømmaster!

tirsdag 20. september 2011

20/9 En herlig dag!

Å kunne ligge i sengen om morgenen og bare dra seg litt, når man egentlig skulle ha vært på skolen - uten å ha dårlig samvittighet!
Blikk møter blikk. Smil møter smil.
Humorisktiske kommentarer løsner litt på trykket eller stemninga.
Hoppe og danse på bobleplast.
Fornøyelige ansikter som får fjellørret til middag og råmelkspudding til dessert.
En kopp nykvernet kaffe og en sjokoladebit av hjemmelaget art - Lykken må vel være dette?
Hele gulvet på rommet er dekket med oppklipte aviser og ukeblader - klare til å bli ny billedkunst.
Resirkulert billedkunst?
På denne skolen er vi veldig opptatt av resirkulering og kompostering.Det å kunne gi tilbake til naturen. Folk står i kø for å bruke biodoen. Altså kompostere sitt eget avfall. Ja, noen står tilogmed opp midt på natten for å bruke den. Ut i bekmørket.

Nå skal jeg sortere litt i tingene mine, som jeg forøvrig har altfor mange av - finne lopper til loppemarkedet vi skal ha 2. oktober. Jeg blir glad av å tenke på at noen andre kan få bruke for det jeg selv ikke bruker lengre.
Senere skal jeg i bassenget. Selv om vannet er kloret, så elsker jeg å flyte rundt i vann. Det gir en underlig følelse av vektløshet.

Ja! Dette må være ekte lykke :)

søndag 18. september 2011

Et definisjonsspørsmål?

Å sove: En ubevisst eller bevisst tilstand, avhengig av hvordan man ser på det. man drømmer noe som man noen ganger husker, andre ganger ikke. Noen sier det er sjelens måte å bearbeide inntrykk.
Å være våken: gå på jobb, spise, trene, drikke kaffe, være sosial, hekle osv. skal vi kalle det hverdagslivet?
Søvnbesvær/insomnia: Man vil sove, men kan ikke. Hvorfor vil man sove?
ME/narkolepsi/trøtthetssyndrom: Man vil være våken, men kan ikke. Er det bedre å være i hverdagslivet enn i drømmen?
Lakenskrekk: For mange interessante ting å gjøre, lære. har ikke tid til søvn. Søvn nedprioriteres. Dessuten dagdrømmes det en hel del. Usunt?
Oppvåkning: Et interessant emne som fører til lakenskrekk. Men hva innebærer det? Er det det samme som  -
Å våkne opp? Våkne opp til en ny dag? Å gripe dagen?

Bare noen hverdagsrefleksjoner....


Hilsen en med lakenskrekksyndromet

tirsdag 13. september 2011

Buret

En fri fugl, som kan fly høyt mot himmelen.
En fri fugl som kan kikke ned på alle menneskene
Å tenke
Hva er det de streber etter?
Hvorfor går de så fort, og hvorfor
har de så mye de skulle ha gjort?

En annen fulg, sitter i et bur
Han tenker i sitt stille sinn;
Hvordan ville det være på den andre siden av gitteret?
Men fordi det er ukjent og fremmed
lar han det bli med tanken.
Frykten for hva som finnes der er
uendelig stor og han er så liten.
Han er trygg der han bor.

onsdag 7. september 2011

Hjertet






Bevisst utvikling er den fullkomne frihet. Å overkomme frykten for det som måtte komme ved å belyse de åndelige dimensjoner i vår personlighet er å vekke hjertets storhet.
Det er sagt at hjernen forklarer ting og åpenbarer sannheter, men i realiteten skaper det bare forvirring for hjertet. Sann virkelighet befinner seg i det naturlige senter - hjertet!
Hjertet er veien til virkeliggjørelsen av seg selv.
Den fulkomne og naturlige tilstand av glede og visdom er når hjertet åpner seg for sannheten. Denne bemerkelsesverdige tilstanden er for alle å oppleve!

"To be fearless is an amazing sense of freedom! Open creative and joyful."

"Fight for your dreams, and your dreams will fight for you"

Det man møter et annet menneske med, er det man får igjen. På denne måten kan vi si at den andre personen er deg, eller at andre mennesker er vår sjels speil.
Vi må legge bak oss alle forventningene vi har til oss selv og alle andre. Lytt til "stemmen" inni" deg - intuisjonen, drømmene, tankene, musikken. Les naturen og les andre mennesker.
Når vi endrer våre ideer, endrer vi også oss selv og virkeligheten. Vi skaper vår egen virkelighet, eller illusjonen av en virkelighet, på både et individuelt og et kollektivt plan!