tirsdag 16. april 2013

Terapitrening

Kurs i terapeutisk trening!

Starter opp på Voss Tirsdag 23/4 på Nr1 Fitness.

Hva er dette?

Jeg har utviklet en treningsform som er basert på mine egne erfaringer. Jeg har bak meg en bachelorgrad i Idrett, fysisk aktivitet og helse, to toppidrettskarrierer, to år med ernæring på Atlantisk medisinske høgskole og en lang skadeliste med blant annet nakke og ryggskader. Jeg har diabetes type 1 og har forsket på kosthold  i over 10 år - med meg selv som prøvekanin!

Jeg ønsker å hjelpe andre til å gjenvinne god helse - og få oppleve et smertefritt liv med masse energi og overskudd - og dette gjennom en helt unik treningsform.

Treningen må du nesten bare prøve for å forstå hva jeg mener, men jeg skal prøve å forklare så godt jeg kan!
Det hele starter med avspenning der vi prøver å legge fra oss alt vi har å tenke på, alt vi skal gjøre og smerter i kroppen. Vi skal forsøke å finne frem tilstedeværelsen i oss selv!
Så går vi over i en oppvarmingsdel, som er basert på litt dans, litt kampsport, armsving og rytmer - det er ingen vanskelig koordinasjon og du vil oppdage hvilket utbytte de ulike bevegelsene har!

Hoveddelen foregår med hjelp av en stokk. Dette er dynamisk, dyp strekking av muskulatur. For å komme skikkelig dypt inn bruker vi stokken som motstand og hjelp! Det er stretching og styrke i en og samme bevegelse.
Grunnen til at vi gjør dette er for å frigjøre muskulaturen - gjøre den mer elastisk! Stram muskulatur for eksempel i brystet vil trekke skuldrene fremover og forårsake smerter i øvre del av rygg og nakke.
Vi behandler ingen symptomer - vi går til kjernen av problemet. Sammen med øvelsene vil det følge noen spørsmål som er ment til deg å reflektere over. Jeg ser på kroppen som en speiling av sinnet og ved å lære og være fullstendig tilstede i det som skjer med oss daglig er starten på en spennende prosess og en vei tilbake til en bedre helse enn du kan klare å forestille deg!
Som avslutning gjør vi balanseøvelser - fordi målet med hele konseptet er å få DEG og kroppen din i balanse!

Dette kurset går som sagt på Voss - og bor du der er det bare å henge seg på!

Det er også mulig å bestille helgekurs der DU bor! Minimum 5 personer kreves.
Send mail til: lottehag@gmail.com for mer informasjon!

Velkommen er DU - som er hvemsomhelst! Enten du har smerter i rygg/nakke, en kronisk sykdom, deprimert eller bare er nysgjerrig på hva dette er og et ønske om god helse!

Jeg gleder meg :-) <3 p="">





mandag 15. april 2013

torsdag 11. april 2013

Welcome home!

I wanted to show you how I live and what I do in my everydaylife!
Please enter my world!

The spring is here, and I just startet on the seasons project! Lots of seeds are growing into living food this year! More than ever. The greatest pleasure of them all - to watch it grow :)

I was so happy the other day as I found one of my favorite products of last year in the freezer! pesto made from nettle!

As you might have understood, one of my favorite things in life is food! I love food - and if you are one of those who think it`` spoorly to be a vegetarian - welcome to my kitchen! I make medical food, medical candy! BEcause my food is my medicine! :)

Some adds and natural medicines - working on my diabetes 1 - and I``m sure I one day will be able to live without insulin!

Fridge! Lots of vegetables, oils and pesto!

Apple, cale, ginger, turmeric, chili, carrots, sweet potato, peppers and so on.... all organic!

I normally buy 5 liters of olive oil - so I can make pesto, sallads and all I need, all the time!

Herbs and spices - the most important ingredients in a kitchen!

What do you want for dinner?

This coffee is just amazing. I don`` t drink bad coffee anymore - not after tasting this! :) Ahhh morningtime, coffee mmm

Hazelnutmilk - homemade with vanillapowder, and agave!

Bread in the making - cripy ones!

With all kind of herbs from last years season! It`` s really tasty, I can tell!

Playing with my Lego! I love it - even if I``m 30 - doesn`` t matter - it is meditating and cool!

Alway some artprojects going on - don`` t really know what this will be but still a process!

Soon taking off with this ship! Going to space... see ya!

Growing stuff - never gets boring! Still tomatoes in april from last years plant!

Just creation, colors, paintings and drums!

I like to bring the nature into my house! Why shouldn`` t we be always surrounded by the natural things??? Its beautiful!

Books! I love books to - I don`` t read them - cause I already know whats there!

More Lego! This one is Anna Marijas creation - my roommate!

You need to excercise, a little everyday!

My officedoor!

A house of love, creation, relaxing surroundings, music and energy!

More books in my office! So I can held YOU staying healthy!

It`` s just lovely to have a massage once in a while! Welcome...<3 br="">

How to balance your food? Eat alcalic food, greens...

My homemade medicin - Yeah, I``m a witch too!

The theory of the 5 elements

How and why you get ill, worse - and then healthy??? !

Yeah, The human body fascinates me a lot!

More books - about food, veggies, spices! I love it!

Superfood, my favorite

The livingroom, or playroom - what ever you like!

I``m gonna create a new world - thats my only mission - simply just by doing what I love to do! :)

The flower of life - made by Tuva

Wallposts!

Legg til bildetekst




Huge timian! Wonderful - growing high speed

I``m so proud of my april tomatoes! :) They are super sweet and tasty!

Basilikum -

Playing guitar now and then - soon I will have a recorder - and can share my music to you! Looking forward to it!

Seeds - ready to take off!

I make food all the time! I love to experiment - it`` s my art, it`` s my life and my dream - to give you pure, organic and tasty food!'   


Yeah guys, that was a little detour in my house - there is a lot more going on in my life right now, wich I will share with you as the time goes by! but for NOW, cause that is really the only thing we have, Right NOW - I just want to create, I just want to be in my own power - and my energy is rising everyday - I``m getting more and more what I really am! And when people say to me "you can`` t change the world" I will answer YES I CAN and I know it and I will Do it!

So for you - I can`` t change YOU, you have to do the changes yourself - I can only inspire you to do the nescesarry changes :) You know the mothership has turned, and all the creatures on the ship has to turn too! :)
Good luck!

Walk in peace and harmony - and do what you love the most!

mandag 8. april 2013

En lammevakts liv!

Macade -et farlig møte med det sunne! hiipokrates prøvde å si noe sånt som "La din mat være din medisin og din medisin være din mat" - men herved presenterer jeg denne: "La ditt godis være din medisin og din medisin være ditt godis". Det var ikke så lett å la være å overspise seg på dette. Men slett ikke lurt å spise for mye, som med alt annet. Diss er laget av rå cashewnøtter - bløtlagt, Cocosa kokosolje, macapulver straight from Peru (harmony superfoods) vanlijepulver, litt kokosblomstsukker og himalayasalt. Lett, himmelsk og supermedisinsk, da macaroten har adaptogene egenskaper. (kommer tilbake til adaptogenene senere)

Som lammevakt er det viktig å få seg noen øyeblikker i solen. Slappe godt av, nyte tilværelsen og ikke minst at våren er her!

De er høygravide, de vagger bortover, og de er ville etter mjøl. Dette er et sikkert vårtegn :)

Det er på tide å putte frøene i jord! I år satses det sprekt på Urheim, med urter og grønnsaker i alle varianter - det er tilogmed flere sorter av enkelte grønnsaker! Jeg gleder meg til å ta fatt, få henda i jorda og se det spire og gro!

Treningsstokkene er ferdigmalt, nå er det bare å få ferdig treningsplanene - og sette igang! Bli med på terapitrening og få deg selv tilbake i balanse. Bli kvitt smerter og andre plager ved å bli mer smidig i kroppen, frigjøre blokkeringer og styrke muskulaturen!