onsdag 19. juni 2013

A Positive Attitude works wonders ...

 
There are those of us who see the glass as half-full and others half-empty. How we choose to determine the first from the second is up to our attitude and belief system. The choice of how we view our lives in general is totally up to us. Our thoughts, beliefs and attitudes can be what we want them to be - that is part of our free-will as humans.
If you are the kind who is quick to be on the pessimistic side, the key is to keep a positive attitude to help improve your view and in turn, your situation. We can choose to focus all the negative aspects and worry and stress ourselves relentlessly, and make poor choices due to pressures and/or feelings of powerlessness – or – we can choose to focus on the positive aspects, the most suitable outcome possible, the blessings in disguise that come with change and ‘new’. Look upon the situation as one you are capable of learning from in a positive way.
We tend to make our own, often small issues appear so big and daunting that they can easily dominate our behaviour. At times it’s easy to resent what life has served us and it becomes easy to focus on what we don’t have or feel we lack, or what we can’t do or feel we can’t possibly achieve. This attitude brings us down and deflates and depletes our energy. It is better to focus on what we DO have and what we CAN do - and ultimately, to feel gratitude for all that is.
We can’t always choose what happens in life, but we can choose to respond in either a negative, fearful way, or a loving, accepting way. The attitude you choose to take determines the theme/s of your life on a day to day basis.
“The thoughts we choose to think are the tools we use to paint the canvas of our lives.” - Louise L Hay
We all have challenges and obstacles to face and overcome, experience and learn from. People who have achieved great things despite overwhelming obstacles can inspire us to confront and accept ourselves just as we are. They enable us to see that despite our flaws we are beautiful and perfect beings capable of much more than we can possibly imagine. When we grasp the knowledge that life is a blessing come what may, no matter how hard it may seem at times, and when we choose to view each experience as a positive learning experience, we honour ourselves and our lives.
Enjoy your life to the fullest ...

-unknown..........

torsdag 13. juni 2013

Blogg uten navn

Med dyp respekt deler jeg her en video, som kanskje er den siste av sitt slag.
Jeg har over et halvt år ca. fulgt en mann som heter Bill Ballard sine videoblogger - dette handler om ascension - eller oversatt til norsk oppstigningprosessen.

 http://www.youtube.com/watch?v=QsNhg-hwiQU&feature=youtu.be

Da jeg i november eller desember kom over Bill sine blogger var det noe i meg som ressonerte bra. Mange vil kanskje kalle dette en gal gal mann - men for meg en veldig modig sjel, som virkelig tør å ytre sine indre, åndelige opplevelser.
Da jeg selv oppdaget at jeg er hypersensitiv for over et år siden, ble jeg veldig nysgjerrig på hva dette kunne innebære. Og jeg oppdaget ikke minst, at jeg ikke er alene om å være sånn. Jeg fikk veldig mye hjelp i en reading av Richard Beumont i "human design" systemet og jeg gikk jevnlig til Rosenterapeut. De siste to og et halvt årene har vært en følelsesmessig bergogdalbane - med de høyeste fjelltopper og de dypeste avgrunner. Jeg har sett meg selv fra den beste og den verste siden(e) - jeg har vært så langt inne i dypet av meg selv at jeg verken fant glede eller sorg - et sted jeg ikke unner noe menneske å gå - alene. Jeg gikk dit alene - uten noen til å veilede meg, og jeg var faktisk ikke sikker på om jeg kunne komme ut derfra. En merkelig tilstand, ikke vondt ikke godt, ingen energi til å gjøre noe. Kunne like gjerne sitte i skogen og bare se på trærne - bare være. En følelse av å smelte inn i verdensaltet, i ingenting og alt. Og jeg kunne bare blitt der, for det var verken behagelig eller ubehagelig - bare veldig meningsløst. Spesielt når du har en menneskelig form!

Jeg drømte bemerkelsesverdige drømmer i den tiden. Blant annet at jeg var en elv. Jeg var vannet som rant nedover - det var helt fint, og ikke så mye annerledes enn å være menneske. Jeg øflte meg jo som om jeg fremdeles var meg - bare uten de menneskelige utfordringene. Så kom jeg til en lagune, med blå steiner. Der ble jeg liggende og sirkulere rundt en god stund - beundret alle de ulike blåfargene, før jeg rant videre nedover!
Denne drømmen fikk meg til å forstå hvordan alt er alt og hvordan vi er knyttet sammen i enhet, bundet sammen av en kjærlighetskraft. Vi tjener ikke bare vår egen hensikt, men hverandres! Og det er kanskje ikke døden vi skal frykte så mye - for etter alle mine opplevelser, så slutter vi aldri å opphøre, vi inntar bare en ny form. - og den nye formen kan hende er bedre enn den menneskelige - hvem vet?
I den menneskelige tilværelsen erfarer vi dualitet - et skille mellom godt og vondt, mørkt og lyst, tørt og fuktig osv.... Har tidligere laget et innlegg om Yin og Yang - for det er det det handler om i denne tilværelsen. Balansere yin og yang - det feminine med det maskuline! (nå har jeg skrevet meg langt ut av det jeg egentlig ville si....)

EN dag bestemte jeg meg - faktisk den dagen det var politirazzia på sogn jord- og hagebrukskole - for å komme tilbake til livet mitt.
Det jeg innså var at jeg hadde brutt meg selv så langt ned, at jeg ikke kunne klare å definere hva jeg var. (Men ikke brutt meg ned i form av å være deprimert, bare en følelese av å ikke ha noen betydning sammen med en følelse av å være alt - problemet var bare å passe inn i en kaotisk verden, med krav, penger, gjeld, karrierejag osv...) Dermed måtte jeg bygge meg selv opp igjen, bit for bit. Ikke bare den fysiske kroppen, men også den psykiske. For å være helt ærlig hadde jeg visket bort hele egoet mitt, også det som bør være der - og jeg greide ikke å skille mellom det gode egoet - det som setter grenser, og det dårlige egoet, som skriker etter alt den vil ha og alt den trenger! (altså de falske behovene)

Hele livet mitt har jeg vært opptatt av det mystiske, det esoteriske, det hemmelige - det ingen snakker om men som alle prøver å forstå "Hva er meningen med livet og hvorfor er vi her?"
jeg husker som liten at jeg alltid kikket etter UFO`er på stjernehimmelen, men det var ikke for mer enn et år siden at jeg faktisk så en - altså et uidentifisert, flyvende objekt, som beveget seg så raskt hit og dit at det kunne ikke være bare en lysrefleksjon eller et fly eller hva som helst.
Da jeg var ungdom kom jeg med i et kristent miljø - som jeg ble nødt til å gå ut av fordi det vekte for sterke reaksjoner i meg. Det var faktisk noe jeg ikke fikk til å stemme - og jeg måtte ut i verden for å finne det ut.
Konklusjonen min ble suppegryteteorien - om å ta alle verdens religioner og putte i en suppegryte og røre rundt - og dra sannheten ut av selve essensen eller aromaen til suppa!
-Siden tenkte jeg ut "the sims" -modellen, der faktisk noen sitter og spiller "the Sims" med oss, akkurat som vi spiller på dataen (hvis du kjenner det spillet da) -der vår tilværelse overstyres av noen som er større enn oss. - Det rare var at jeg møtte en gutt i Portugal, som hadde tenkt ut akkurat det samme!

Maurtueteorien var en annen! Hvis du tenker deg at jordkloden er som en maurtue - og alle maurene er oss mennesker som arbeider sammen om å bygge et felleskap. I maurtuen fungerer dette utmerket - i vår verden fungerer det ikke like bra. (denne terorien kan virke litt dyster - bare for å ha sagt det) Tenk deg nå hvordan du kanskje likte å plage maur som liten. Tråkke på de kanskje, eller knipse de avgårde. Se for deg et menneske på vei opp Mount Everest - også kommer det litt kraftig vindkast og vips havner det lille menneske nedi i bresprekk. Tenk om noen overstyrer "vinden" eller "naturkreftene".
Men denne terorien slo ganske raskt sprekker.

Den nye teorien var også dataspillorientert - men mer sånn super Mario-aktig, med flere brett eller nivåer. Gud i denne teorien var liksom skaperen eller designeren av hele dataspillet, mens den som spiller spillet på en måte kunne være underbevisstheten vår - eller det jeg egentlig ville likt og kalle overbevisstheten eller bare bevisstheten - spirit, ånden.
Selve personene i spillet, altså Super Mario selv, det skulle være et bilde på oss, her på jorden - her vi går rundt og ikke har et clue om hva som foregår.....? Eller har vi det?

(Jeg har vel heller aldri fortalt at jeg var ekstremt hektet på dataspill i min barndom. Husker jeg måtte ha med laptop`en til pappa på ferietur til Spania, for å spille "the Dig" - der noen fra NASA skulle prøve å sprenge en asteroide, men som viste seg å være et romskip, som tok dem med til en annen planet... det var helt syyykt kult det spillet!)

Så begynte jeg å studere ernæring, og det begynner jo som kjent med kjemi - det var da jeg virkelig begynte å se sammenhengene. (tror jeg da)??? - hvem vet hva som er sant og ikke sant?
Vi er et levende kjemisett - vi består av atomer og elektroner og protoner. De sistnevnte svirrer rundt atomkjernen i ulike baner og det er antallet i den ytterste banen som avgjør hvilke forbindelser det gitte atom skal danne med andre atomer for så å danne et molekyl. - kan du og se sammenhengen mellom det man kaller mikrokosmos og maksokosmos? Synes du ikke et atom ligner mistenkelig mye på solsystemet vårt??
Så ble jeg interessert i disse banene - hva var de? Det var da jeg havnet inn på kvantefysikken - det begynte å bli komplisert og det begynte å dra seg langt vekk fra utgangspunktet som var ernæring!
Jeg begynte å lære om energifelt og energisenter, polaritet og tiltrekning og begynte å forstå at alt. ALT er energi også vi!
Og det var også begynnelsen til forståelsen av "loven om tiltrekning", "loven om enhet", "loven om synkronisitet" (se tidligere blogger...)

Så begynte jeg å forstå at egentlig alle religioner, guruer, Jesus, buddah, ghandi - de snakker om det samme på en måte. De snakker om energi, de snakker om kjærlighet, om å være et medmenneske - men også noe enda større -menneskets oppstgningsprosess. De viser vei på ulike måter -gjennom det de er, gjennom sitt eget liv.... og de ofret sitt eget liv for at vi skulle forstå!

Og gud da, de snakker jo en hel del om Gud! - og der er det muligens litt delte meninger, blant disse herrene! (I frykt for å tråkke noen på tærne, vil jeg ikke ytre mitt syn på Gud her...)

Forstå hva?? - det må jeg overlate til deg å finne ut, for jeg har ingen rett til å dytte det jeg tror på over på noen andre!
Som Bjørn Eidsvåg synger om skrittene vi må ta på veien: "Du må gå de sjølv, men jeg kan gå de med deg".
Hver og en av oss må gå vår egen vei - selv om vi går sammen, som menneskehet.
Utviklingen går sin gang, men vi har kraften til å påvirke den - sammen! - og vi har alle blitt utrustet med ulike våpen, ulike gaver, talenter og egenskaper. Vi utfyller hverandre på godt og på vondt. Vi er hverandres læremestere - på godt og på vondt - på veien til universell kjærlighet - Enhet - Helhet - Balanse - Skapelse -Renhet. Tenkt deg den dagen du våkner opp og har en forelskelsesfølelse til deg selv, din eksistens og dine gjøremål og til alle mennesker rundt deg! <3 p="">






Denne linken kan du jo ta en titt på - det menneskelige potensialet ligger langt utenfor vår kollektive vitenskapelige forståelse..... - men vit at også vitenskapen har kommet mye mye lenger enn hva massemedia forer oss med til daglig!
http://www.youtube.com/watch?v=Ieji732rT7A

Har dere forresten lagt merke til alle de utrolig talentfulle kidsa som popper opp rundt om kring?? Har en sånn sidehobby - som jeg underholder meg selv med på gråe dagenr ;) check them out!
http://www.youtube.com/watch?v=k6F3ktiJOvU

http://www.youtube.com/watch?v=CqjroNlL4pI&feature=g-vrec&context=G299884dRVAAAAAAAAAw

http://www.youtube.com/watch?v=CqjroNlL4pI&feature=g-vrec&context=G299884dRVAAAAAAAAAw

http://www.tv2.no/underholdning/moro/her-hopper-aatteaaringen-720-grader-rundt-paa-skateboard-3660010.html


tirsdag 11. juni 2013

Til kvinner i overgangsalderen!

Menopausen er en merkelig periode da kroppen, utenfor din kontroll, overtar og gjør som den vil! Du har trodd at hetetokter var noe andre mennsker hadde, men oppdager plutselig selv disse "tropiske" øyeblikkene eller problemer med termostaten. Plutselig forandre menstrasjonene seg, du legger på deg, får hetetokter og rødmer, føler deg ekstremt emosjonell, hurpete, irrasjonell og kanskje trist over at denne perioden i livet ditt tar slutt. Denne livsendringen påvirker ikke bare kroppen, men også forholdene dine og de følelser du har overfor deg selv. Det er nå du blir virkelig godt kjent med deg selv, dropper alle merkelappene og klart ser hvem du er!
Det kan også være en tid med depresjon, tap og usikkerhet. Du frykter å bli lite tiltrekkende, miste din sex appeal og appetitt på sex i tillegg til at livet ikke lenger har mening. For de fleste kvinner gir det å være mor mening og retning. Menopausen kommer vanligvis på et tidspunkt da barn flytter hjemmefra, så det kan føles som din rolle eller din grunn til å eksistere nå er borte. All spenning eller tristhet øker de fysiske problemene du opplever, siden stress påvirker hormonnivåene og hormonbalansen. Dette gjelder spesielt temperaturforandringer - svettetokter øker med stress og kan minske ved dyp avslapning.

Mange kvinner bruker årene mellom 30 og 50 til å ta seg av andre og setter sine egne behov på sparebluss. Nå er tiden inne til å bli venner med deg selv, å finne ut hva du har lyst til å gjøre. finne din egen lidenskap, reagere på dine egne behov. Dette behøver ikke å gå på bekostning av partner eller familie - snakk istedet med dem om disse forandringene og be om deres støtte.
Det er nå du skal springe ut! Du har kanskje lyst til å danse eller begynne med fjellklatring - uansett hva det er, bør du gi deg selv frihet til å utforske og oppdage en ny måte å eksistere på!

-Deb Shapiro, "Din kropp speiler ditt sinn "

mandag 10. juni 2013

Rens kroppen

Hvorfor avgiftning er nødvendig!

Hvis du har en gjennomsnittlig, vestlig livsstil og lider av en rekke mindre plager, er det svært sannsynlig at du trenger en avgiftning.

Avgiftning nøytraliserer giftstoffer og fjerner dem fra kroppen ved å hjelpe utskillingsorganene (hud tarmer, nyrer, lever og lunger) til å fungere effektivt. Denne prosessen har aldri vært viktigere: hver eneste dag blir vi bombardert med miljøgifter. Man antar at disse stoffene etterhvert nedsetter kroppens evne til å regulere viktige, biologiske prosesser som er nødvendige for helse, vekst og reproduksjon. Vå vestlige livsstil øker problemene.

Mange mennesker har et høyt stressnivå og et kosthold med mye sukker, fett og bearbeidet mat og lite viktige næringsstoffer. En slik livsstil mishandler kroppens finstemte funksjoner og hemmer de renselsesprosessene i leveren som nøytraliserer og eliminerer giftstoffene.
Naturopater mener at utbredelsesn av hormonproblemer, tretthet, muskelsmerter, hodepine, infeksjoner, virussykdommer, fordøyelsesproblemer, allergier og mange former for kreft viser at giftbelastningen er for høy. For mange giftstoffer kan svekke kroppen, og overforbruk og misbruk av antibiotika reduserer kroppens evne til å angripe og ødelegge nye stammer av resistente bakterier og ondartede virus. Dermed kan kroppens system bli mer sårbart og åpent for skadelige infeksjoner.

Immunsystemet sliter:
En forhøyet giftbelastning virker negativt på immunsystemet, som er programmert til å forsvare kroppen mot angrep fra virus og skadelige bakterier. Matintoleranse og allergi blir sett på som tidlige tegn på at kroppen er blitt skadet og at immun- og fordøyelsessystemene er svekket. Leger kan foreskrive medisiner mot allergier, for å lette de akutte allergiske symptomene. Men de når ikke roten av problemet, nemlig at kroppen er overbelastet av giftstoffer.

Fordøyelsen og giftstoffene:
Dårlig fordøyelse, en doven tarm, ufullstendig utskillelse av giftstoffer gjennom fordøyelseskanalen og huden, redusert lever - og nyrefunksjon - alt dette bidrar til et høyere nivå av giftstoffer og svkker kroppens evne til å fungere som den skal.
I en dårlig fungerende fordøyelseskanal kan det være økt vekst av bakterier og gjærsopper som gjærer ufordøyde matrester og forvandler dem til reaktive forbindelser (digg). Disse blir siden tatt opp av kroppen igjen - en prosess som kalles "autointoksifisering" (selvforgiftnig). I tarmene har vi også noen såkalte nyttige bakterier som virker gunstig på fordøyelse og helse. Økt forekomst av ødeleggende bakterier og gjærsopp kan overmanne de nyttige bakteriene - dermed øker giftmengden ytterligere!

Stress øker giftbelastningen:
Varig stress øker giftbelastningen. Forskning viser at et høyt innhold av stresshormoner som adrenalin og kortisol kan forandre gunstige avgiftningsprosser og gjøre de om til skadelige avgiftningsprosesser - som øker emngden av giftstoffer - frie radikaler. Denne mangelfulle avgiftningen kan også føre til en opphopning av stresshormoner i blodet. Dette er en viktig grunn til helseproblemer og kan faktisk føre til utvikling av alvorlige sykdommer som kreft, diabetes og hjertesykdommer. Vi lever stadig mer stressende liv - derfor har behovet for en effektiv avgiftning av kropp og sinn aldri før vært større og viktigere!

Effekten av en vellykket avgiftning:

Økt energi
Bedret søvmønster
Mindre væskeopphopning
Mindre smerter
Bedre tenkeevne og konsetrasjon ++ hukommelse
En følelse av fornyelse på alle plan
En følelse av fred og ro

Bedre kan det vel ikke bli??

- Jennifer Harper, fra boken Medisin fra Naturen